Prajitura cu foi de nuca

de MonaMimi in Prajituri, 17 Mai 2012 | 8174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 370 g faina
  • 180 g miere de albine
  • 180 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • crema
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de nuca:

Amesteci ouale cu zaharul, mierea de albine. Cand sunt bine amestecate adaugi nuca macinata, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, iar la final adaugi faina. Faci 3 foi pe care le coci pe dosul tavii.

Crema: caramelizezi 150 g zahar si adauga nucile. Rastoarna pe o folie lasa sa se raceasca si macina fin nucile caramelizate.

Freaca ouale cu 50 g zahar si faina dizolva cu laptele caldut si tine pe foc pana da in clocot amestecand continu. Cand s-a racit incorporeaza untul amestecat cu nucile crant macinate. Umple foile cu crema, unge si ultima foaie cu un strat de crema si acopera cu migdale macinate sau zdrobite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea